Stichting Intocht Sint Nicolaas en Dordrecht Pride ontvangen sponsorbijdrage Havenbedrijf Rotterdam

Op donderdag 11 mei maakte wethouder Maarten Burggraaf bekend dat Stichting Intocht Sint Nicolaas en Dordrecht Pride dit jaar ieder € 12.500,- ontvangen vanuit de Sponsorregeling van Havenbedrijf Rotterdam.

Projectplannen van de winnaars

Stichting Intocht Sint Nicolaas

Sint komt 18 november 2023 met de stoomboot, dat is traditie en blijft ook zo in Dordrecht. Althans in de beleving van de kinderen. Want de Sint komt dit jaar duurzaam, schoon en volledig elektrisch aan. Dordrecht maakt daarmee een unieke wending in het grootste kinderfeest van het jaar. Elektrisch varen met de nieuwe Stoomboot (Zilvermeeuw Z9). Dit schip stoot 0% CO2, fijnstof, roet of andere fossiele brandstoffen uit.

Door het gebruik van deze omvangrijke boot is het mogelijk om te werken met het mooiste podium op het water. Met een passend programma wordt het een unieke intocht met als decor de prachtige wateren en historische havens van Dordrecht.

Dordrecht Pride

Dordrecht Pride wil de stad en haar regio met elkaar verbinden doormiddel van speciale Pride-Waterbussen. Op de bestaande lijnen zullen voorafgaand van de Pride Walk speciaal aangeklede Pride-Waterbussen varen naar Dordrecht waar gezamenlijk de Pride Walk wordt ingezet. Zo begint de Pride voor de één al in Alblasserdam en voor de ander in Sliedrecht. Het water vormt de verbinding waardoor er gezamenlijk Pride kan worden uitgedragen.

Daarnaast hebben vijf projecten een sponsorbijdrage van € 1.000 ontvangen. Het gaat om:

  • Dordtse Zomerscholen, met een programma voor twee lesweken met water als centraal thema;
  • Nationaal Onderwijsmuseum, voor een podcast over de opkomst en het verdwijnen van schippersinternaten;
  • Stichting Wantijbad, met een aanvraag voor de de renovatie van de duikplank;
  • Darja de Caluwé producties in samenwerking met Dordtse Diva’s, het betreft een project ter verwelkoming van toeristen van de riviercruisemarkt;
  • Centraal Comité Oranjedag met een project rondom Koningsdag en het centrale vuurwerk op het 3 Rivierenpunt.

Selectie winnaars

De twee sponsorbijdrages van €12.500 zijn geselecteerd door een onafhankelijk jury. In de jury zitten voorzitter Gerbrand Schutte (directeur Waterbus/Blue Amigo), Bram Voncken (Havenbedrijf Rotterdam), Rick Naaktgeboren (Gemeente Dordrecht), Joop Hylkema (onder andere vm. Divisie Directeur bij IHC Merwede) en Gerben Baaij (directeur Dordrecht Marketing & Partners).

De winnaars van de sponsorbijdrage van €1000,- zijn tijdens de bijeenkomst a-select gekozen middels een loting.